1000 TL VE ÜZERİ SİPARİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!
F.Dick Türkiye tek yetkili satıcı ve mümessili - Planet Gıda ve Ambalaj Mak. San. ve Tic. A.Ş.
1000 TL VE ÜZERİ SİPARİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!
F.Dick Türkiye tek yetkili satıcı ve mümessili - Planet Gıda ve Ambalaj Mak. San. ve Tic. A.Ş
1000 TL VE ÜZERİ SİPARİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Bıçaklarınız bileme taşıyla nasıl keskinleştirilir?

03-04-2025 12:51
Bıçaklarınız bileme taşıyla nasıl keskinleştirilir?

Keskin bir bıçak, mutfakta en büyük yardımcıdır. Ama zamanla körelen bıçaklar sebzeleri kesmek yerine ezmeye mi başladı? Endişelenmeyin! Bıçaklarınızı eski keskinliğine kavuşturmanın tam zamanı. Üstelik, bileme taşlarımız sayesinde bu işlem artık zor değil, aksine keyifli bir ritüele dönüşebilir!

Bazıları için bıçak bileme, adeta meditasyon gibidir. Önce bıçaklar dikkatlice dizilir, küçük bir su kabı hazırlanır ve bir çay havlusu kolay ulaşılabilecek bir yere konur. Ardından, büyük bir özenle bıçaklar bilenir, temizlenir ve güvenli bir şekilde saklanır. İşte bıçak bakım günü! Bunu ne sıklıkla yapacağınız ise tamamen size ve bıçaklarınızı ne kadar yoğun kullandığınıza bağlı. Ayda bir kez bileme, genel olarak iyi bir rutin olacaktır.

Eğer bıçaklarınız çok körelmişse veya küçük hasarlar oluşmuşsa, bilemeye daha kaba bir taşla (örneğin, 360 grit) başlamanız önerilir. Ardından, daha ince bir taş kullanarak keskinliği artırabilirsiniz. Unutmayın, taşın tane sayısı ne kadar yüksekse yüzeyi o kadar incedir. Bileme taşlarımızın iki tarafı vardır: biri kaba, diğeri ince. Bu sayede, taşınızı sadece çevirerek işleminize kolayca devam edebilirsiniz.

Bileme taşınızı kullanmadan önce suya batırmanız çok önemlidir. Taşın suyu emmesi ve içindeki havayı dışarı atması gerekir. Bunu, yüzeye çıkan küçük baloncuklardan anlayabilirsiniz. Yaklaşık 5-10 dakika içinde kabarcıklar azalacak ve taşınız kullanıma hazır hale gelecektir. Son olarak, kaymaz tutucuyu tezgahınıza yerleştirin, ıslatılmış taşı üzerine koyun ve bilemeye başlayın!

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.